Boczek i karkówka z grilla
35 min
1/5
stopień trudności
Składniki:
boczek bez kości
– 500 g
karktówka bez kości
– 600 g
Marynata do boczku:
czosnek
– 2 ząbki przeciśnięte przez praskę
olej
– 50 g
musztarda
– 30 g
miód
– 15 g
sól
– 1 łyżeczka
curry mielony
– 1 łyżeczka
pieprz czarny mielony
- 1/2 łyżeczki
soku z cytryny
- 1 łyżeczka
Marynata do karkówki:
olej
– 6 łyżek
przyprawa do karkówki
- 1 opakowanie
czosnek
– 3 ząbki przeciśnięte przez praskę
musztarda francuska
– 1 czubata łyżka
natka pietruszki
– 2 łyżki
Boczek i karkówkę pokroić w plastry.
Marynaty przygotować i natrzeć nimi boczek oraz karkówkę.
Marynować 12 godzin.
Piec na rozgrzanym grillu.