Boczek i karkówka z grilla

timer

35 min

1/5

stopień trudności

rbg3thumbnailarrow_red

Składniki:

    boczek bez kości

    – 500 g

    karktówka bez kości

    – 600 g

Marynata do boczku:

    czosnek

    – 2 ząbki przeciśnięte przez praskę

    olej

    – 50 g

    musztarda

    – 30 g

    miód

    – 15 g

    sól

    – 1 łyżeczka

    curry mielony

    – 1 łyżeczka

    pieprz czarny mielony

    - 1/2 łyżeczki

    soku z cytryny

    - 1 łyżeczka

Marynata do karkówki:

    olej

    – 6 łyżek

    przyprawa do karkówki

    - 1 opakowanie

    czosnek

    – 3 ząbki przeciśnięte przez praskę

    musztarda francuska

    – 1 czubata łyżka

    natka pietruszki

    – 2 łyżki

01

Boczek i karkówkę pokroić w plastry.

02

Marynaty przygotować i natrzeć nimi boczek oraz karkówkę.

03

Marynować 12 godzin.

04

Piec na rozgrzanym grillu.

danie gotowe!

assetasset

Zobacz inne przepisy