Roladki z polędwiczki wieprzowej z serem brie i wędzonką wyborną surową

timer

40 min

2/5

stopień trudności

rbg3thumbnailarrow_red

Składniki:

    Polędwiczki wieprzowe

    - 600 g

    Wędzonka wyborna surowa

    - 5 plastrów

    Ser Brie

    - 200 g

    Olej do smażenia

    - 3 łyżki

Przyprawy:

    Papryka ostra

    - 0,5 łyżeczki

    Czosnek suszony

    - 0,5 łyżeczki

    Sól i pieprz do smaku

     

01

Polędwiczkę oczyścić z błon, podzielić na 6 równych części.

02

Polędwiczkę rozbić na cienkie plastry i posypać przyprawami.

03

Na każdą polędwiczkę położyć plaster sera, zwinąć w roladkę i owinąć szynką prosciutto.

04

Roladki obsmażyć na rozgrzanym oleju, w trakcie podlewać wodą.

05

Dusić pod przykryciem ok. 30 minut.

danie gotowe!

assetasset

Zobacz inne przepisy