Karkówka z grilla w marynacie ziołowej
35 min
1/5
stopień trudności
Składniki:
karkówka bez kości
– 0,5 kg
Marynata:
pieprz czarny ziarnisty
– 1 łyżeczka
czosnek
– 5 ząbków przeciśniętych przez praskę
cebula
- 80 g pokrojonej w drobną kostkę
papryka słodka mielona
– 1 czubata łyżeczka
papryka ostra mielona
– 1 łyżeczka
sól
– 2 łyżeczki
oregano
– 1 łyżeczka
bazylia
– 1 łyżeczka
tymianek
– 1 łyżeczka
musztarda dijon
- 1 łyżka
ketchup
– 60 g
olej rzepakowy
– 60 g
Karkówkę pokroić w plastry.
Marynatę przygotować i natrzeć nią karkówkę.
Marynować 12 godzin.
Piec na rozgrzanym grillu.