Karkówka z grilla w marynacie ziołowej
35 min
1/5
stopień trudności
![rbg3](https://agrorydzyna.pl/wp-content/themes/template-agro/assets/rbg3.png)
![thumbnail](https://agrorydzyna.pl/wp-content/uploads/2022/05/5-min-scaled.jpg)
Składniki:
karkówka bez kości
– 0,5 kg
Marynata:
pieprz czarny ziarnisty
– 1 łyżeczka
czosnek
– 5 ząbków przeciśniętych przez praskę
cebula
- 80 g pokrojonej w drobną kostkę
papryka słodka mielona
– 1 czubata łyżeczka
papryka ostra mielona
– 1 łyżeczka
sól
– 2 łyżeczki
oregano
– 1 łyżeczka
bazylia
– 1 łyżeczka
tymianek
– 1 łyżeczka
musztarda dijon
- 1 łyżka
ketchup
– 60 g
olej rzepakowy
– 60 g
Karkówkę pokroić w plastry.
Marynatę przygotować i natrzeć nią karkówkę.
Marynować 12 godzin.
Piec na rozgrzanym grillu.