Karkówka z grilla w marynacie ziołowej

timer

35 min

1/5

stopień trudności

rbg3thumbnailarrow_red

Składniki:

    karkówka bez kości

    – 0,5 kg

Marynata:

    pieprz czarny ziarnisty

    – 1 łyżeczka

    czosnek

    – 5 ząbków przeciśniętych przez praskę

    cebula

    - 80 g pokrojonej w drobną kostkę

    papryka słodka mielona

    – 1 czubata łyżeczka

    papryka ostra mielona

    – 1 łyżeczka

    sól

    – 2 łyżeczki

    oregano

    – 1 łyżeczka

    bazylia

    – 1 łyżeczka

    tymianek

    – 1 łyżeczka

    musztarda dijon

    - 1 łyżka

    ketchup

    – 60 g

    olej rzepakowy

    – 60 g

01

Karkówkę pokroić w plastry.

02

Marynatę przygotować i natrzeć nią karkówkę.

03

Marynować 12 godzin.

04

Piec na rozgrzanym grillu.

danie gotowe!

assetasset

Zobacz inne przepisy