Kiełbasa biała parzona w sosie chrzanowo – śmietanowym

timer

30 min

1/5

stopień trudności

rbg3thumbnailarrow_red

Składniki:

    kiełbasa biała parzona

    - 6 szt.

    cebula

    - 2 szt.

    olej rzepakowy

    - 3 łyżki

    chrzan

    - 4 łyżki

    śmietana 18%

    - 200 ml

    śmietana 30%

    - 150 ml

Przyprawy:

    suszony majeranek

    - 1 łyżka

    sól i pieprz

     

01

Cebule obrać, pokroić w piórka i podsmażyć na oleju rzepakowym (1 łyżka stołowa).

02

Następnie dodać chrzan, majeranek oraz obie śmietany. Gotować na małym ogniu przez 2 minuty i doprawić solą oraz pieprzem do smaku.

03

Kiełbasę ponacinać z jednej strony, podsmażyć na oleju rzepakowym (2 łyżki stołowe).

04

Sos przelać do formy na wierzchu ułożyć kiełbasy. Można dodatkowo zapiec w piekarniku.

05

Udekorować np. listkami bazylii.

danie gotowe!

assetasset

Zobacz inne przepisy