Leczo

timer

40 min

1/5

stopień trudności

rbg3thumbnailarrow_red

Składniki:

    kiełbasa podwawelska

    - 400 g

    czerwona papryka

    – 5 szt.

    cukinia

    - 2 szt.

    koncentrat pomidorowy

    - 50 g

    cebula

    - 1 szt.

    czosnek

    - 2 ząbki

    olej

    - 3 łyżki

Przyprawy

    sól i pieprz do smaku

     

01

Na patelni rozgrzać olej, dodać pokrojoną w kostkę cebulę i przez chwilę zeszklić.

02

Kiełbasę pokroić w kostkę dodać do cebuli i dalej smażyć na umiarkowanym ogniu co chwilę mieszając przez około 5 minut. Pod koniec dodać przeciśnięty przez praskę czosnek.

03

Pokroić paprykę i cukinię w kostkę ugotować w małej ilości wody, do momentu aż papryka będzie miękka.

04

Dodać usmażoną cebulę z kiełbasą, przecier pomidorowy, zagotować ok. 5 minut.

05

Doprawić do smaku.

06

Podawać z pieczywem.

danie gotowe!

assetasset

Zobacz inne przepisy