Rolada z szynki konserwowej

timer

25 min

1/5

stopień trudności

rbg3thumbnailarrow_red

Składniki:

    szynka konserwowa

    - 15 plastrów

    papryka czerwona

    - 1 szt.

    natka pietruszki

    - pęczek

    pieczarki konserwowe

    - 6 szt.

    serek kanapkowy naturalny

    - 200 g

    majonez

    - 4 łyżki

    żelatyna

    - 1 łyżka

    zimna woda

    - 4 łyżki

Przyprawy:

    sól i pieprz

     

01

Żelatynę mieszamy z wodą, odstawiamy na 10 minut do napęcznienia.

02

Paprykę i pieczarki kroimy w kostkę. Natkę pietruszki drobno siekamy.

03

Na folii aluminiowej rozkładamy prostokąt z szynki, szynkę układamy tak, żeby nachodziła odrobinę na siebie brzegami.

04

Żelatynę rozpuszczamy w kąpieli wodnej.

05

W misce mieszamy serek, majonez, paprykę, pieczarki, natkę pietruszki, doprawiamy solą i pieprzem do smaku. Do masy dodajemy rozpuszczoną żelatynę i mieszamy, odstawiamy na ok 5 min., żeby zaczęło gęstnieć i rozsmarowujemy na szynce, zwijamy roladę wzdłuż dłuższego boku, na końcu owijamy w folię aluminiową dookoła i wstawiamy do lodówki do stężenia najlepiej na całą noc.

danie gotowe!

assetasset

Zobacz inne przepisy