Roladki z polędwiczki wieprzowej z serem brie i wędzonką wyborną surową
40 min
2/5
stopień trudności
Składniki:
Polędwiczki wieprzowe
- 600 g
Wędzonka wyborna surowa
- 5 plastrów
Ser Brie
- 200 g
Olej do smażenia
- 3 łyżki
Przyprawy:
Papryka ostra
- 0,5 łyżeczki
Czosnek suszony
- 0,5 łyżeczki
Sól i pieprz do smaku
Polędwiczkę oczyścić z błon, podzielić na 6 równych części.
Polędwiczkę rozbić na cienkie plastry i posypać przyprawami.
Na każdą polędwiczkę położyć plaster sera, zwinąć w roladkę i owinąć szynką prosciutto.
Roladki obsmażyć na rozgrzanym oleju, w trakcie podlewać wodą.
Dusić pod przykryciem ok. 30 minut.