Schab biesiadny z papryką
100 min
2/5
stopień trudności
![rbg3](https://agrorydzyna.pl/wp-content/themes/template-agro/assets/rbg3.png)
![thumbnail](https://agrorydzyna.pl/wp-content/uploads/2022/04/13-min-scaled.jpg)
Składniki:
schab bez kości
- 600-700 g
papryka (zielona lub czerwona)
- 1 szt.
cebula
- 1 szt.
Marynata:
olej
- 3 łyżki
musztarda
-1 łyżka
tymianek
- 1/2 łyżeczki
przyprawa do pieczeni i mięs duszonych
- 1 opakowanie
Schab naciąć w plastry nie przecinając mięsa do końca.
Następnie dokładnie natrzeć mięso przygotowaną marynatą.
W nacięcia wkładamy paprykę pokrojoną w paski na przemian z plastrami cebuli.
Mięso przekładamy do naczynia żaroodpornego z przykryciem.
Piec w temperaturze 190 stopni przez 1,5 godziny.