Schab biesiadny z papryką

timer

100 min

2/5

stopień trudności

rbg3thumbnailarrow_red

Składniki:

    schab bez kości

    - 600-700 g

    papryka (zielona lub czerwona)

    - 1 szt.

    cebula

    - 1 szt.

Marynata:

    olej

    - 3 łyżki

    musztarda

    -1 łyżka

    tymianek

    - 1/2 łyżeczki

    przyprawa do pieczeni i mięs duszonych

    - 1 opakowanie

01

Schab naciąć w plastry nie przecinając mięsa do końca.

02

Następnie dokładnie natrzeć mięso przygotowaną marynatą.

03

W nacięcia wkładamy paprykę pokrojoną w paski na przemian z plastrami cebuli.

04

Mięso przekładamy do naczynia żaroodpornego z przykryciem.

05

Piec w temperaturze 190 stopni przez 1,5 godziny.

danie gotowe!

assetasset

Zobacz inne przepisy