Leczo
40 min
1/5
stopień trudności
Składniki:
kiełbasa podwawelska
- 400 g
czerwona papryka
– 5 szt.
cukinia
- 2 szt.
koncentrat pomidorowy
- 50 g
cebula
- 1 szt.
czosnek
- 2 ząbki
olej
- 3 łyżki
Przyprawy
sól i pieprz do smaku
Na patelni rozgrzać olej, dodać pokrojoną w kostkę cebulę i przez chwilę zeszklić.
Kiełbasę pokroić w kostkę dodać do cebuli i dalej smażyć na umiarkowanym ogniu co chwilę mieszając przez około 5 minut. Pod koniec dodać przeciśnięty przez praskę czosnek.
Pokroić paprykę i cukinię w kostkę ugotować w małej ilości wody, do momentu aż papryka będzie miękka.
Dodać usmażoną cebulę z kiełbasą, przecier pomidorowy, zagotować ok. 5 minut.
Doprawić do smaku.
Podawać z pieczywem.