Karkówka po cygańsku

timer

75 min

2/5

stopień trudności

rbg3thumbnailarrow_red

Składniki:

    karkówka bez kości

    - 1,2 kg

    cebula

    - 4 szt.

    grzyby suszone

    - 30 g

Przyprawy:

    przyprawa do karkówki

    - 1 opakowanie

    sól i pieprz do smaku

     

Zalewa:

    magii

    - 4 łyżki

    cukier

    - 3 łyżki

    ocet winny

    - 3 łyżki

    koncentrat pomidorowy

    - 4 łyżki

    woda

    - 1/2 szklanki

01

Mięso pokroić w plastry ok 1 cm, przyprawić solą, pieprzem i przyprawą do karkówki.

02

Odstawić do lodówki na 12 godzin.

03

Namoczone grzyby przełożyć z cebulą pomiędzy plastry karkówki.

04

Zalać zalewą karkówkę.

05

Piec w piekarniku 1 godzinę 180°C.

danie gotowe!

assetasset

Zobacz inne przepisy