Omlet z kiełbasą rydzyńską i cebulą na boczku surowym wędzonym
15 min
2/5
stopień trudności
Składniki:
Boczek surowy wędzony
- 3-4 dag
Kiełbasa rydzyńska
- 3-5 dag
Jajko
- 3 szt.
Szczypiorek
- 1 łyżka
Mleko
- 1 łyżka
Cebula
- 1 szt.
Przyprawy:
Sól
- szczypta
Pieprz
- szczypta
Boczek pokroić w kostkę i podsmażyć na patelni.
Cebulę posiekać
Kiełbasę obrać z osłonki i pokroić w plasterki
Cebulę i kiełbasę dodać do usmażonego boczku
Wszystko razem chwilę podsmażyć.
Jajka wbić do miseczki, dodać mleko, szczyptę soli, pieprzu i roztrzepać widelcem. Następnie wsypać posiekany szczypior, wymieszać.
Jajka wlać na patelnię z kiełbasą, zamieszać, smażyć na małym ogniu pod przykryciem aż jajka się zetną.
Omlety podawać od razu po usmażeniu.