Omlet z kiełbasą rydzyńską i cebulą na boczku surowym wędzonym

timer

15 min

2/5

stopień trudności

rbg3thumbnailarrow_red

Składniki:

    Boczek surowy wędzony

    - 3-4 dag

    Kiełbasa rydzyńska

    - 3-5 dag

    Jajko

    - 3 szt.

    Szczypiorek

    - 1 łyżka

    Mleko

    - 1 łyżka

    Cebula

    - 1 szt.

Przyprawy:

    Sól

    - szczypta

    Pieprz

    - szczypta

01

Boczek pokroić w kostkę i podsmażyć na patelni.

02

Cebulę posiekać

03

Kiełbasę obrać z osłonki i pokroić w plasterki

04

Cebulę i kiełbasę dodać do usmażonego boczku

05

Wszystko razem chwilę podsmażyć.

06

Jajka wbić do miseczki, dodać mleko, szczyptę soli, pieprzu i roztrzepać widelcem. Następnie wsypać posiekany szczypior, wymieszać.

07

Jajka wlać na patelnię z kiełbasą, zamieszać, smażyć na małym ogniu pod przykryciem aż jajka się zetną.

08

Omlety podawać od razu po usmażeniu.

danie gotowe!

assetasset

Zobacz inne przepisy