Szaszłyki z polędwiczki wieprzowej

timer

70 min

3/5

stopień trudności

rbg3thumbnailarrow_red

Składniki:

    polędwiczka wieprzowa

    – 300 g

    cukinia

    – 1 szt.

    papryka żółta

    – 1 szt.

    papryka czerwona

    – 1szt.

    pieczarki

    – 10 szt.

Marynata:

    olej

    – 6 łyżek

    przyprawa do grilla uniwersalna

    - 2 łyżeczki

    musztarda

    – 1 łyżka

    miód

    – 1 łyżka

    czosnek

    - 2 ząbki przeciśnięte przez praskę

    sól

    - 1/2 łyżeczki

    słodka papryka

    - 1/2 łyżeczki

01

Przygotuj w naczyniu marynatę do mięsa.

02

Polędwiczkę pokrój na równe kawałki.

03

Pokrojone mięso zanurz w marynacie, dokładnie wymieszaj i odstaw na co najmniej 40 minut.

04

Przygotuj warzywa: cukinię i paprykę pokrój w plasterki, obierz pieczarki.

05

Warzywa należy skropić olejem i posypać delikatnie przyprawą do grilla.

06

Na długie patyczki do szaszłyków nadziewaj na przemian mięso i warzywa.

07

Piec na mocno rozgrzanym grillu.

danie gotowe!

assetasset

Zobacz inne przepisy