Szaszłyki z polędwiczki wieprzowej
70 min
3/5
stopień trudności


Składniki:
polędwiczka wieprzowa
– 300 g
cukinia
– 1 szt.
papryka żółta
– 1 szt.
papryka czerwona
– 1szt.
pieczarki
– 10 szt.
Marynata:
olej
– 6 łyżek
przyprawa do grilla uniwersalna
- 2 łyżeczki
musztarda
– 1 łyżka
miód
– 1 łyżka
czosnek
- 2 ząbki przeciśnięte przez praskę
sól
- 1/2 łyżeczki
słodka papryka
- 1/2 łyżeczki
Przygotuj w naczyniu marynatę do mięsa.
Polędwiczkę pokrój na równe kawałki.
Pokrojone mięso zanurz w marynacie, dokładnie wymieszaj i odstaw na co najmniej 40 minut.
Przygotuj warzywa: cukinię i paprykę pokrój w plasterki, obierz pieczarki.
Warzywa należy skropić olejem i posypać delikatnie przyprawą do grilla.
Na długie patyczki do szaszłyków nadziewaj na przemian mięso i warzywa.
Piec na mocno rozgrzanym grillu.