Szynka ze szparagami w galarecie

timer

20 min

1/5

stopień trudności

rbg3thumbnailarrow_red

Składniki:

    szynka rydzyńska

    - 6 plastrów

    szparagi marynowane

    - 1 słoik

    majonez

    - 1 łyżka

Galareta:

    woda

    - 0,5 l

    żelatyna z przyprawami

    - 3 łyżeczki

Do dekoracji:

    pieczarki marynowane

     

    pomidorki

     

    natka pietruszki

     

01

Zagotowujemy 0,5 l wody, następnie rozpuszczamy żelatynę i studzimy.

02

Każdy plaster szynki smarujemy majonezem, układamy szparag i zwijamy, układamy na półmisku.

03

Dekorujemy pieczarkami, pomidorkami i natką pietruszki.

04

Tężejącą galaretą zalewamy roladki na półmisku, wstawiamy do lodówki i pozostawiamy do całkowitego stężenia.

danie gotowe!

assetasset

Zobacz inne przepisy